Scent

Scent

Thursday, June 4, 2015

Magazine interview : Wave sensation Vol.59, 2015 : Korean Star History, Park Si Hoo ...Part # 1 ( With Thai sub )

~ Part # 1 ~

This article's from a Japanese magazine " Wave sensation Vol.59, 2015 "
It's very long article so we have to split it into 2 posts, enjoy!

The original translation by Sihoorang member, thank you!


Translated in English with her love to her Oppa, Park Si Hoo 
by Mei Park, thank you!^^

" Korean Star History File 16...Park Si Hoo "There are many actors out there with aura which would make our eyes fixed on the screen due to the actor. One of such actors, Park Si Hoo is unimaginable with a cool smile and always refreshing, who has to learn to stand up to challenge his own limits to be realistic in acting by his heart.

มีนักแสดงมากมายที่เปล่งประกายจนทำให้สามารถจับตาของเราให้อยู่หน้าจอได้เพราะดาราเช่นนั้น และหนึ่งในนักแสดงเช่นนั้นก็คือ PSH ผู้ซึ่งเป็นยิ่งกว่าอะไรที่เราสามารถจะจินตนาการได้เลยทีเดียวกับรอยยิ้มที่แสนเท่ห์และความรู้สึกอันสดใสใหม่เสมอนั่นอีกด้วย เขาผู้ที่ต้องเรียนรู้ยืนหยัดเพื่อความท้าทายยิ่งขึ้นไปกว่าขอบเขตของตัวเขาเองมี เพื่อที่จะให้การแสดงนั้นมีความสมจริงและเป็นจริงด้วยหัวใจของเขา

Park Si Hoo was born in a three generations of a large landlords in Gagokri, Chungcheongdo in Province of Buyeo. His father had filming experience and was a fashion model and had appeared in 5 ~ 60 CM (Commercial Makings ) .From the influence from such a father, therefore Park Si Hoo and his father often went to the cinema.

PSH เกิดในตระกูลเจ้าของที่ดินที่สืบทอดกันมากว่า 3 ชั่วอายุคน ใน Gagokri, Chungcheondo ในจังหวัด Buyeo พ่อของเขาเคยแสดงหนังและเป็นนายแบบด้วยและปรากฏในหนัง 5 - 60 cm ( หนังโฆษณา ) กับพ่อที่มีอิทธพลต่อเขาเช่นนี้ รวมทั้ง PSH กับพ่อก็ชอบที่จะไปดูหนังกันอยู่บ่อยๆอีกด้วย

He envisioned to be an actor since that time, the 19-year-old left for Seoul, unlike from a wealthy childhood, he was living in an underground basement room in a gym business which belongs to his relatives.

เขานั่นวางแผนที่จะเป็นนักแสดงมานับตั้งแต่ช่วงนั้นแล้ว และเมื่อเขาอายุได้ 19 ปีก็ได้ทิ้งบ้านเพื่อเข้ามายังกรุงโซล ซึ่งมีความแตกต่างกับชีวิตเด็กที่มาจากครอบครัวที่มีอันจะกิน เขาต้องมาอาศัยอยู่ที่ช่องใต้บันได้ในโรงยิมแห่งหนึ่งซึ่งดำเนินการโดยญาติของเขาเอง

「 During the day from dawn, for activities I was exercising which is my favorite 」
At an extreme stage, I was cast in a drama, got interrupted half way through and got abandoned, I had to undergo and suffered almost 10 years of obscurity days.

[ในช่วงเช้าจนค่ำ  กิจกรรมต่างๆมากมายนั้นผมชอบที่จะออกกำลังกายซึ่งเป็นสิ่งโปรดปรานของผม ]
ในช่วงที่ยากลำบากนั้น ผมเคยถูกเลือกให้แสดงในละครเรื่องหนึ่ง แต่ก็ถูกหยุดไปเมื่อมาได้เพียงแค่ครึ่งทางและก็ถูกเลือกลาไป ผมต้องฝ่าฟันกับความลำบากมาเกือบ 10 ปีกับวันที่ยากลำบากเหล่านั้น

「 I only think of "acting well, I have never thought of other things. I went ahead, although it was not going well, I always kept thinking the next time will be better and with a positive personality, it was helpful 」

[ ผมคิดอยู่แต่เพียงการได้แสดงเท่านั้น ผมไม่เคยคิดที่จะทำสิ่งอื่นเลย ผมมุ่งหน้าต่อไปแม้ว่ามันจะไม่ได้ออกมาได้ดีสักเท่าไหร่ ผมจะคอยคิดอยู่เสมอว่าครั้งต่อไปจะต่อดีขึ้นและกับการมีนิสัยที่มองโลกในแง่ดี มันก็มีส่วนช่วยได้ทีเดียว ]

I did my military service in 2005, debuted as a small part in "Sassy Girl Chun Hyang". The following year, I was in "Which Planet Are You From?" acting as a rival to the lead actor Kim Rae Won , then I was in "How to Meet a Perfect Neighbor" in 2007, but I got only a second role but I remembered being named Park Si Hoo in a role.

ผมเสร็จจากการเกณฑ์ทหารในปี 2005 มาแสดงละครเรื่องแรกในบทเล็กๆเรื่อง " Sassy girl... " ในปีต่อมาผมก็แสดงใน " Which planet... " เป็นบทที่ต้องมาปะทะกับพระเอกในเรื่องคือ Kim Rae Won ต่อมาผมก็มาแสดงใน " How to meet .. " ในปี 2007 แต่ก็ได้เพียงบทพระรองแต่ผมก็เร่ิมเป็นที่จำได้ในนามของ Park Si Hoo ก็จากบทนี้

In 2008, due to the complicated birth in「 iljimae , as Iljimae’s rival “changing to Si Hoo” appeared in reverse role with a distorted life history. With a dark face which seemed sad, it was bittersweet being approach by my dear fans, it was mentioned then I was "the current most curious actor"

ในปี 2008 เนื่องจากการเกิดที่สับสนยุ่งยากในละคร [Iljimae ในบทของคู่ปรับของ Iljimae ซึ่งพลิกบทกับประวัติชีวิตที่บิดเบือนนั่น กับหน้าตาที่เครียดขรึมและดูเศร้าหมองมันได้กลายมาเป็นความรู้สึกหวานปนขมกับการเข้าถึงแฟนๆที่รักของผม มันถูกกล่าวกันว่าผมนั้น "เป็นดาราที่น่าสนใจใคร่ติดตามมากที่สุดในช่วงนั้น "

Shortly thereafter, I appeared in “Family Honor" as cold but turning warm after meeting the heroine, the hero naturally regains his humanity, rolling in the highest ratings which was recorded as 27% , Park Si Hoo himself was able to say, "At the end of this drama, I think I was one step growing up as an actor. ".

ต่อจากนั้นไม่นาน ผมก็ปรากฏตัวในละคร " Family Honor " ในบทหนุ่มไร้หัวใจที่กลายมาเป็นคนที่อบอุ่นขึ้นหลังจากที่ได้พบกับนางเอกแล้ว พระเอกนั่นค่อยๆกลายมาเป็นมนุษย์มนามากขึ้นไปตามธรรมชาติ ซึ่งค่อยๆขยับเรตติ้งไปสูงที่สุดอยู่ในบันทึกที่ 27% จนตัวของ PSH ถึงกับสามารถเอ่ยขึ้นได้ว่า " ในช่วงท้ายของละครเรื่องนี้ ผมคิดว่าผมนั้นได้กล่าวไปอีกหนึ่งก้าวสู่การเติบโตมาเป็นนักแสดงคนหนึ่งอย่างเต็มตัวแล้ว "

While「 Iljimae 」 was broadcasting in Japan, there was a surge of Japanese fans when Park Si Hoo , held the first fan meeting in Tokyo in 2009, appeared and unveiling a colorful song and dance showcase in which his fans were delighted.

ขณะที่ [ Iljimae ] กำลังฉายอยู่ที่ประเทศญี่ปุ่น ได้มีแฟนชาวญี่ปุ่นมากมายเมื่อ PSH ได้มาจัดงาน Fan meeting ครั้งแรกในกรุง โตเกียวในปี 2009 เขาปรากฏตัวและเปิดตัวขึ้นด้วยเพลงที่มีท่วงทำนองที่สดใส และแสดงการเต้นซึ่งเรียกความพอใจจากแฟนๆของเขาได้เป็นอย่างยิ่ง

The following year, a romantic comedy of prosecutors and lawyers "Prosecutor Princess" as the righteous and enigmatic lawyer Seo in disguise with a smile, drew a "seobyeon” (abbreviated from Lawyer Seo In Woo) syndrome," he received love one after another from the viewers and fans.

นปีต่อมา กับละครแนวรักโรแมนติคเกี่ยวกับอัยการและทนายความ คือเรื่อง " Prosecutor Princess " ในบทบามของ ทนาย Seo ที่เป็นคนมีใจชอบธรรมและค่อนข้างลึกลับ ด้วยการซ่อนมันไว้ด้วยรอยยิ้ม ที่ทำให้ก่อให้เกิดโรค " ทนาย Seo " ขึ้นมา เขานั้นได้รับความรักอย่างต่อเนื่องจากเรื่องหนึ่งไปอีกเรื่องหนึ่งจากผู้ชมและแฟนๆของเขา

He has the resemblance of Seo In Woo’s personality and the way of dealing with women. At some blatant point, he could even resemble a bad guy image from his improvisation and acting talents that developed. Park Si Hoo’s young fan base also increased when he starred in his drama "Queen of Reversal" during winter in the same year.

เขานั้นมีบุคลิกที่คล้ายคลึงกับ Seo In Woo มากอยู่รวมทั้งวิธีที่จะจัดการกับผู้หญิงเสียด้วย และในแง่ร้ายๆนั้น เขาก็สามารถที่จะมีภาพพจน์ราวกับตัวร้ายกาจตัวหนึ่งจากความสามารถและพรสวรรค์ในการแสดงที่ก้าวหน้าพัฒนาขึ้นไปเรื่อยๆของเขา แฟนรุ่นสาวๆของ PSH ก็ได้เพิ่มขึ้นมาอีกเมื่อเขาได้มาแสดงในละครเรื่อง " Queen of Reversal " ในช่วงระหว่างฤดูหนาวของในปีเดียวกัน

Popular work continue to appear in 2011, "The Princess Man" the lives of two men and women twisted by fate.

งานที่โด่งดังก็ต่อเนื่องมาอีกกับการปรากฏขึ้นมาในปี 2011 ด้วยเรื่อง " The Princess' Man " กับชีวิตของชายหนุ่มและหญิงสาวที่โชคชะตาที่พลิกผัน

As "Iljimae" was the first challenge and a very difficult period drama, so I did not think that I will appear again in a period drama, but reading the <The Princess Man>  script, the story was interesting and above all, the idea of romance is really beautiful between the men and women, In the modern drama, I couldn’t appear to show his charm and I believe that I could show viewers together with "Moon Chae Won," as Chosun dynasty version of Romeo and Juliet, "Developed from a romantic to an iron heart wrenching scene, yet not be allowed to fall in love with delicate burning love, unfolding the drama with their love's whereabouts that developed in the chest of viewers.

ดังที่ " Iljimae " นั้นเป็นอะไรละครแนวโบราณที่ท้าทายและยากมากๆครั้งแรก ดังนั้นผมจึงไม่เคยคิดที่จะกลับไปเล่นละครแนวโบราณอีก แต่เมื่อได้อ่านบทละครแล้ว เรื่องนั้นน่าสนใจและเหนือสิ่งอื่นใด เรื่องราวของความรักนั้นก็สวยงามมากจริงๆระหว่างชายและหญิง ในละครสมัยใหม่ ผมไม่สามารถที่จะแสดงเสน่ห์ของเขาออกมาได้และผมก็เชื่อว่าผมสามารถที่จะแสดงมันออกมาให้กับผู้ชมเห็นได้ร่วมกับ Moon Chae Won ในยุคสมัยของ Chosun ในแบบ Romeo Juliet การก้าวจากความรักที่โรแมนคิตมาเป็นฉากคนที่มีหัวใจแข็งดั่งเหล็กไหล ไม่ยอมที่จะอนุญาติให้ตัวเองตกหลุมรักกับความรักอันละเอียดอ่อนที่ร้อนดังไฟลน นำละครออกมาเผยตัวด้วยความรักที่ค่อยๆก้าวเข้าไปถึงจิตใจของผู้ชมมากมาย

Park Si Hoo received recognition at the KBS Drama Awards as best actor, best couple award and won the popularity award that year.

PSH ได้รับรางวัลจากงานประกาศผลรางวัลงานละครประจำปีของ KBS ในฐานะ ดาราชายยอดเยี่ยม คู่รักยอดเยี่ยม และ รางวัลในฐานะนักแสดงที่โด่งดังยอดเยี่ยมในปีนั้น

In 2012 he starred in his first movie, "Confession Of Murderer." as the serial killer Lee Doo Seuk conversely widen his range of acting. That year, he appeared in "Cheongdamdong Alice" as the CEO of a global fashion brand , with a dual role and dialect, he revealed a new look again. In February 2013, he halted his activities due to his scandal, he then appeared in the China movie “Scent”, his September fan meetings return to normal in Japan after 2 years hiatus. Additionally in the second half of this year, his current movie 「 After Love 」 scheduled to be released was filmed. He said  "An ideal and prized actor is an actor who endures and learns to move heart with sincerity" and “Acting is like a lifetime friend, missing it when we’re apart, unless I don’t put in efforts constantly, then it will exist. Look forward to actor Park Si Hoo’s next attempt.

ในปี 2012 เขาก็มาแสดงหนังเรื่องแรกของเขา " Confession of Murder ' ในบทฆาตกรหลายศพ Lee Doo Suek เปิดโอกาสให้เขาได้แสดงในบทบาทที่หลากหลายกว้างไกลออกไป ในปีนั้น เขาก็ปรากฏตัวในละคร " Cheongdam Dong Alice " ในบทของ CEO ของบริษัทแฟชั่นชั้นนำระดับโลก กับการแสดง 2 บุคลิกและต้องใช้ภาษาท้องถิ่นเขาอีกด้วย ทำให้เขานั้นได้เปิดเผยภาพลักษณ์ใหม่อีกส่วนหนึ่งของเขาขึ้นมาอีกครั้ง ในเดือน ก.พ ปี 2013 เขาต้องหยุดกิจกรรมทั้งหมดลงเนื่องจากกรณีที่อื้อฉาวของเขา ต่อมาเขาจึงมาปรากฏตัวในหนังจีนเรื่อง " Scent " ในเดือนกันยายาย งาน Fan meeting ของเขาก็ได้กลับมาอีกครั้งดังปรกติในประเทศญี่ปุ่นหลังจากต้องหยุดไปกว่า 2 ปี

นอกเหนือไปยิ่งกว่านั้นในครั้งปีหลังของปีนี้ หนังเรื่องล่าสุดของเขา [ After Love ] ก็มีกำหนดที่จะฉายแล้ว เขากล่าว่า " ดาราที่มีคุณค่าและเป็นตัวอย่างที่ดีนั้นคือดาราที่สามารถที่จดอดทนและเรียนรู้ที่จะให้ความรักด้วยความจริงใจ " และ " การแสดงนั้นเปรียบเหมือนกับเพื่อนแท้ไปจนตลอดชีวิตชองเขา คิดถึงกันเมื่อเราต้องแยกจากกัน ถ้าไม่ใช่เพราะผมนั้นต้องใช้ความพยายามและอดทนอย่างหนักและต่อเนื่องมาโดยตลอด มิฉนั้นมันคงจะไม่เกิดขึ้นมาได้ " มาเฝ้าดูกันต่อไปกับความพยายามชิ้นใหม่ของดาราหนุ่ม Park Si Hoo

To be continued...

Credit : cafe.duam.net/pyungholove, thank you!

No comments:

Post a Comment